Apor Vilmos Katolikus Főiskola
ECDL vizsgaközpont


ECDL STARTMi az ECDL START?

Az ECDL START lényege, hogy az ECDL végbizonyítvány megszerzéséhez szükséges 7 modul helyett kezdetként elegendő 4 modulvizsgát tenni ahhoz, hogy bárki - továbbra is korra és iskolai végzettségre való tekintet nélkül - hozzájuthasson első, az informatikai írástudást igazoló nemzetközi bizonyítványához. Mindezek után még mindig nyitva áll az út a teljes bizonyítvány megszerzéséhez.

Az ECDL START moduljai ( Syllabus 4.0, jelenleg érvényes követelményrendszer)

 • Operációs rendszerek
 • Szövegszerkesztés
 • Információ és kommunikáció
 • 1 szabadon választott modul az alábbiak közül:
  • Információ-technológiai alapismeretek
  • Táblázatkezelés
  • Adatbáziskezelés
  • Prezentáció
Hogyan fogjak hozzá?

Jelentkezni és vizsgázni valamennyi akkreditált ECDL vizsgaközpontban lehet. Több mint 400 hazai intézmény hirdet felkészítő tanfolyamokat is, mindazonáltal lehetséges az egyéni felkészülés is.

Miből tanuljak?

A vizsgakérdéseket a hivatalos ECDL vizsgapéldatár tartalmazza (Kossuth Kiadó, 2003, 2005 ára: 6900 Ft), amely kapható a könyvesboltokban, illetve az ECDL Irodában. A felkészülést az NJSZT ECDL irodája által bevizsgált akkreditált tananyagok segítik.

Mennyibe kerül?

Az ECDL START regisztrációs díja diákoknak 4500 Ft, felnőtteknek 6000 Ft. A vizsgadíj diákoknak 1800 Ft, felnőtteknek vizsgaközpontonként különböző lehet, átlagosan 1500-2500 Ft között van.

Hogyan tovább?

Az ECDL START-ra való jelentkezéskor kapott vizsgakártya alkalmas a teljes ECDL bizonyítvány megszerzésére is. A START bizonyítvány kiállításakor tehát a hallgató visszakapja a leadott vizsgakártyát is, ily módon az első sikeres vizsgától számított három éven belül bármikor módjában áll a fennmaradó 3 modulvizsgát is teljesíteni. Ebben az esetben újabb regisztrációs díjat kell fizetni, ami diákoknak 2000 Ft, felnőtteknek 3000 Ft.

...és ha már van vizsgakártyám?

A megfelelő modulvizsgák teljesítés esetén természetesen igényelhető a “közbülső” ECDL START bizonyítvány is, továbblépéskor pedig nem kell újabb regisztrácós díjat fizetni; azonban a már korábban megváltott teljes árú vizsgakártya és az ECDL START vizsgakártya közötti árkülönbözet visszatérítésére nincs mód.

További információ

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, ECDL Iroda
Tel.: 472-2710, Fax: 472-2728, e-mail: ecdl.iroda@njszt.hu

ECDL START
ECDL START alapdíj: 6000 Ft
ECDL START nappali tagozatos diákok számára: 4500 Ft (csak a diákakcióhoz csatlakozott vizsgaközpontoknál érvényes)
 • ECDL START utáni "FULL", regisztrációsdíj-különbözet
  Alapdíj: 3000 Ft
  Diákoknak: 2000 Ft